Doresti sa efectuezi o programare online pentru test psihologic permis auto in 2 minute? VREAU PROGRAMARE ONLINE

Siguranta transporturilor Bucuresti

Cabinetul nostru de psihologie ofera servicii de Siguranta transporturilor si este agreat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii – certificat nr.735/2018 pentru furnizarea de servicii psihologice in domeniul sigurantei transporturilor.

Siguranta transporturilor Bucuresti

Pentru a oferi beneficiarilor nostrii servicii eficiente si complete de Siguranta transporturilor Bucuresti, colaboram cu centrul medical autorizat pentru eliberarea fisei medicale pentru angajare, a fisei medicale permis auto, a fisei medicale portarma si a avizului medical pentru soferi profesionisti.

AVIZ PSIHOLOGIC SI AVIZ MEDICAL SOFERI PROFESIONISTI

siguranta transporturilorSIGURANTA TRANSPORTURILOR

Siguranta transporturilor: Conform legislatiei in vigoare, Cabinetul Psihologic Davidescu Mihaela este autorizat de catre Ministerul Transprturilor pentru a efectua examinarea psihologica a soferilor profesionisti si functiilor implicate in siguranta transporturilor, examinarea psihologica a personalului din transport feroviar si examinarea psihologica a personalului navigant maritime (Certificat de agreare nr 735/10.08.2020)

Testarea psihologica a soferilor profesionisti, cat si a celorlalte tipuri de transport feroviar si maritim, se efectueaza luand in consideratie functia si motivul examinarii.

Examinarea psihologica a soferilor profesionisti se efectueaza  la angajare, control periodic, schimbarea functiei sau la solicitarea anagajatorilor (sesizare, accident, contestatie)-  vezi Ordinul MT/MS nr.1260/1390/2013. Pentru transportul rutier (transport marfa si persoane intern si international) la grupa de varsta 18-65 ani, controlul medical si psihologic se efectueaza la interval de 1 an. Analizele medicale ale soferilor sunt obligatorii prin lege.

Examinarea psihologică a persoanelor cu atribuţii în siguranţa transporturilor se efectuează în scopul evaluării capacitaţilor cognitive (percepţie, memorie, gândire), a celor motrice (reactivitate, coordonare) şi a celor integrative (atenţie, emotivitate, motivaţie, structura atitudinal-valorică), precum şi psihodiagnoza aptitudinal specifică, conform functiei solicitate. Pentru eiberarea avizului psihologic transport persoane, psihologul va pune accent pe stabilitate emotionala si autocontrol, ca si pe masurarea nivelului de agresivitate. Avizul psihologic transport persoane se elibereaza in cazul scolarizarii sau angajarii soferilor de taxi sau in cazul conducatorilor auto care transporta persoane in regim de inchiriere, aviz psihologic transport alternativ.

Siguranta transporturior vizeaza atat testarea psihologica si medicala pentru transportul rutier (analize medicale soferi profesionisti) cat si testarea psihologica pentru transportul feroviar si transportul fluvial-maritim, care au o periodicitate bine stabilita de lege. Detalii (link catre intrebari frecvente)

Examinarea psihologica in siguranta transporturilor se efectueaza de catre un psiholog autorizat, avand treapta de psiholog specialist in psihologia transporturilor. Testarea psihologica a soferilor profesionisti, cat si testarea psihologica a mecanicilor de tren sau a ofiterilor de punte si comandantilor va urmari si masurarea aptitudinilor specifice de lucru cu ajutorul probelor psihologice asistate de calculator.siguranta transporturilor

La sfarsitul evaluarii psihologice, se va elibera avizul psihologic care atesta daca persoana este apta pentru indeplinirea functiei solicitate, conform baremelor. Avizul psihologic soferi profesionisti trebuie sa fie eliberat in 3 exemplare autocopiative (unul se va inmana persoanei examinate, unul ajunge la angajator si al treilea va ramane atasat si arhivat la dosarul psihologic de siguranta transporturilor). De asemenea, avizul trebuie sa fie inseriat si se va aplica timbrul sec cu datele cabinetului psihologic autorizat pentru evaluari de siguranta transporturilor. Contestarea  avizului medical sau avizul psihologic soferi profesionisti se poate face în termen de maxim 30  zile la direcţia de specialitate din Ministerul Transporturilor.

Avizul psihologic conducator auto, avizul psihologic transport feroviar si avizul psihologic transport maritim sau fluvial va reprezenta o reflectare a dinamicii caracteristicilor psihologice evidentiate in contextul exercitarii atributiilor profesionale.

Atat pe avizul psihologic transport marfa si persoane, cat si pe avizul medical de siguranta transporturilor se va specifica, potrivit legislatiei in vigoare, functia persoanei examinate, dupa cum urmeaza (vezi Ordin 1256/2013):

 • conducator auto transport de persoane
 • conducator auto transport de marfa
 • conducator auto regim taxi/inchiriere
 • conducator auto transporturi special de marfuri periculoase (ADR)
 • conducator auto transporturi special transport agabaritic
 • conducator auto transporturi special transport bancar valori
 • manager de transport
 • instructor de conducere auto/profesor legislatie rutiera
 • consilier marfuri periculoase – ADR
 • conductor de tren
 • sef tren
 • mecanic locomotiva
 • electromecanic
 • ofiter punte maritim
 • pilot maritim
 • capitan fluvial
 • timonier
 • marinar
 • personal maritim-portuar

AVIZ MEDICAL SOFERI – SIGURANTA TRANSPORTURILOR

Pentru a consulta tariful avizului medical si avizului psihologic pentru functiile din siguranta transporturilor, va rugam consultati sectiunea Tarif test psihologic.

LA CERERE, SE OFERA TRIMITERE PENTRU EFECTUAREA AVIZULUI MEDICAL SOFERI, LA CLINICA AUTORIZATA SIGURANTA TRANSPORTURILOR.

PROGRAMARI TESTARE PSIHOLOGICA SOFERI PROFESIONISTI: 0720897325/0771750060

 

APEL TELEFONIC