Siguranta Transporturilor

NOU!!! AVIZ PSIHOLOGIC SI MEDICAL  SOFERI  – SIGURANTA TRANSPORTURILOR

AVIZ PSIHOLOGIC SI AVIZ MEDICAL SOFERI PROFESIONISTI – Conform legislatiei in vigoare, Cabinetul Psihologic Davidescu Mihaela este autorizat de catre Ministerul transprturilor pentru a efectua examinarea psihologica a soferilor profesionisti si functiilor implicate in siguranta transporturilor.

Examinarea psihologica a soferilor profesionisti se efectueaza  la angajare, control periodic, schimbarea functiei sau la solicitarea anagajatorilor (sesizare, accident, contestatie, problem medicale prelungite)-  vezi Ordinul MT/MS nr.1260/1390/2013. Pentru transportul rutier (transport marfa si persoane intern si international) la grupa de varsta 18-65 ani, controlul medical si psihologic se efectueaza la interval de 1 an.

Examinarea psihologică a persoanelor cu atribuţii în siguranţa transporturilor se efectuează în scopul evaluării capacitaţilor cognitive (percepţie, memorie, gândire), a celor motrice (reactivitate, coordonare) şi a celor integrative (atenţie, emotivitate, motivaţie, structura atitudinal-valorică), precum şi psihodiagnoza aptitudinal specifică, conform functiei solicitate.

Examinarea psihologica in siguranta transporturilor se efectueaza de catre psiholog autorizat, avand treapta de psiholog specialist in psihologia transporturilor.

La sfarsitul evaluarii psihologice, se va elibera avizul psihologic care atesta daca persoana este apta pentru indeplinirea functiei solicitate, conform baremelor. Avizul psihologic soferi profesionisti trebuie sa fie eliberat in 3 exemplare autocopiative (unul se va inmana persoanei examinate, unul ajunge la angajator si al treilea va ramane atasat si arhivat la dosarul psihologic de siguranta transporturilor). De asemenea, avizul trebuie sa fie inseriat si se va aplica timbrul sec cu datele cabinetului psihologic autorizat pentru evaluari de siguranta transporturilor. Contestarea  avizului medical sau psihologic se poate face în termen de maxim 30  zile la direcţia de specialitate din Ministerul Transporturilor

Atat pe avizul psihologic, cat si pe avizul medical de siguranta transporturilor se va specifica, potrivit legislatiei in vigoare, functia persoanei examinate, dupa cum urmeaza (vezi Ordin 1256/2013):

  • conducator auto transport de persoane
  • conducator auto transport de marfa
  • conducator auto regim taxi/inchiriere
  • conducator auto transporturi special de marfuri periculoase (ADR)
  • conducator auto transporturi special transport agabaritic
  • conducator auto transporturi special transport bancar valori
  • manager de transport
  • instructor de conducere auto/profesor legislatie rutiera
  • consilier marfuri periculoase – ADR

Pentru a consulta tariful avizului medical si avizului psihologic pentru functiile din siguranta transporturilor, va rugam consultati sectiunea Tarif test psihologic.

LA CERERE, SE OFERA TRIMITERE PENTRU EFECTUAREA AVIZULUI MEDICAL SOFERI, LA CLINICA AUTORIZATA SIGURANTA CIRCULATIEI.

PROGRAM SIGURANTA TRANSPORTURILOR:

Luni – Vineri 08:30 -18:30

PROGRAMARI: 0720897325/0771750060