Analize medicale permis auto


fisa medicalaReglementarile legislative in vigoare stipuleaza ca pentru obtinerea permisului de conducere auto, solicitantul trebuie sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic. Mai mult, prelungirea valabilitatii permisului de conducere (preschimbarea) este conditionata de intocmirea fisei medicale auto, de efectuarea analizelor medicale pentru permisul auto, investigatiile fiind corespunzatoare categoriilor de permis detinute.

Fisa medicala auto necesara pentru obtinerea /preschimbarea permisului de conducere (autovehicul, motocicleta sau moped) presupune consultatii medicale pentru specialitatile reglementate prin lege (medicina interna, ortopedie, neurologie, psihiatrie, oftalmologie, ORL), fiind inchisa de catre medicul coordonator si stampila unitatii medicale, autorizata de catre Directia de Sanatate Publica si Politia Rutiera – Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Un rol important il detine si examinarea psihologica, ca prerechizita (de obicei efectuaindu-se inaintea celorlalte examinari) si care se finalizeaza cu eliberarea un unui aviz psihologic din care rezulta ca solicitantul este apt psihologic pentru obtinerea/preschimbarea permisului de conducere. Atat avizul psihologic auto, cat si fisa medicala tip (analizele medicale permis auto) se efectueaza inaintea inceperii de catre cursant a orelor propriu zise de pregatire teoretica si practica, din cadrul scolii de soferi.

ORAR FISE MEDICALE:

Clinica Medicala Standardmed Center

Luni, Marti si Joi : 15:30 – 18:30

Miercuri, Vineri : 09.00 – 11.30

ACTE NECESARE: Carte de identitate

Va rugam, cu programare telefonica in prealabil!

PROGRAMARI : Tel. 0722.435.435

TARIFE FISE MEDICALE:

–          Fisa medicala obtinere/redobandire permis de conducere: 125 RON

–          Fisa medicala preschimbare permis de conducere:125 RON

Mijloace de transport:

Statia B-dul Carol I nr.45 (langa Biserica Armeneasca)

Metrou – Universitate
Linii tramvai – 5,16
Linii troleibuz – 66, 69, 70,85, 90, 92
Linie autobuz – 311

Se efectueaza analize medicale in vederea obtinerii/preschimbarii permisului de conducere si pentru beneficiarii care domiciliaza pe raza altor localitati sau judete.

Obligativitatea examenului medical la preschimbarea permisului auto este argumentata de numarul mare de accidente rutiere din ultima perioada, in trecut prelungirea facandu-se fara a se prezenta fisa medicala. Modificarile legislative recente, in acord cu directivele europene, privind reglementarea obtinerii si preschimbarii permisului auto vizeaza si continutul permisului, care va avea mentionate si specificatii de ordin medical (reiesite in urma investigatiilor de specialitate incluse in fisa medicala permis auto).

Permisul de conducere nu se va elibera sau reinoi in cazul candidatilor sau conducatorilor auto care prezinta urmatoarele afectiuni: tulburari mintale grave, retard psihic sever, dependenta de alcool, abuz de droguri, epilepsie si alte afectiuni care prejudiciaza grav vazul, auzul, locomotia etc.Vezi:norme-aptitudini-permis (norme minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul).

Fisa auto pentru Bucuresti se efectueaza in cadrul clinicilor autorizate pentru analize permis de pe raza municipiului Bucuresti. Standardmed Center detine autorizatie eliberata de Directia de Sanatate Publica Bucuresti.