Doresti sa efectuezi o programare online pentru test psihologic permis auto in 2 minute? VREAU PROGRAMARE ONLINE

AVIZ PSIHOLOGIC AUTO Bucuresti

Cabinetul nostru de psihologie ofera servicii de AVIZ PSIHOLOGIC AUTO si este agreat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii – certificat nr.735/2018 pentru furnizarea de servicii psihologice in domeniul sigurantei transporturilor.

AVIZ PSIHOLOGIC AUTO Bucuresti

Pentru a oferi beneficiarilor nostrii servicii eficiente si complete de AVIZ PSIHOLOGIC AUTO Bucuresti, colaboram cu centrul medical autorizat pentru eliberarea fisei medicale pentru angajare, a fisei medicale permis auto, a fisei medicale portarma si a avizului medical pentru soferi profesionisti.

AVIZ PSIHOLOGIC AUTO

Finalitate examen psihologic auto  – Avizul psihologic

aviz psihologic autoAviz psihologic auto: Cabinetul psihologic este autorizat sa elibereze avize psihologice pentru toate categoriile de conducatori auto. Avizul psihologic auto este necesar atat pentru obtinerea permisului auto, la scolarizare, cat si pentru atestarea sau mentinerea in functie a conducatorilor auto profesionisti. De asemenea, in cazul insitutiilor, este necesar si aviz psihologic conducator auto pentru angajatii care, prin natura serviciului, conduc masina societatii 

Valabilitatea avizului psihologic pentru obtinerea permisului de conducere este 1 an.

Avizul psihologic auto este documentul care se elibereaza in urma examenului psihologic permis auto sau  a examenului psihologic soferi profesionisti la angajare sau control periodic. Rezultatele obtinute prin aplicarea probelor psihologice se sintetizeaza intr-un profil psihologic care ofera limita admisibilitatii, persoana avand permanent acces la informatia privind evolutia si performanta obtinuta la fiecare proba. Astfel, persoana care doreste sa obtina permis de conducere auto sau conducatorul auto va primi un aviz psihologic care sa ateste aptitudinea de a conduce categoria de vehicule solicitata sau, dupa caz, aptitudinea de a se angaja sau a-si mentine functia in cadrul institutiei solicitante.

Examenul psihologic pentru scoala de soferi presupune in principal aplicarea unor teste psihologice creion-hartie (atentie concentrata, atentie distributiva, memorie topografica, echilibru emotional, rezistenta la stres) si a unor probe de reactivitate, care masoara vigilenta, timpul de reactie, coordonarea oculomotorie, eficienta perceptiva, etc. In cadrul examenului psihologic pentru scoala de soferi, in urma testarii nivelului aptitudina, beneficiarul serviciilor psihologice va constientiza propriile capacitati si limite, avand la dispozitie un prognostic corect in calitate de viitor  conducator auto sau o apreciere optima asupra gradului de dezvoltare,conservare si perfectionare in timp a capacitatilor sale in functie de experienta si solicitari. Se poate emite la cerere, pe langa avizul psihologic permis auto si  fisa individuala de evaluare psihologica, profil psihologic sugestiv in acest sens.

Finalitatea testarii psihologice permis auto trebuie sa ia in consideratie capacitatea persoanei de a compensa un nivel mai slab de reprezentare a abilitatilor necesare formarii anumitor deprinderi prin afirmarea altor calitati care il recomanda favorabil  pentru activitatea de conducere auto (capacitate de control si autocontrol, simtul raspunderii, constientizarea riscului, motivatie, orientare atitudinala etc).  Vezi:norme-aptitudini-permis (norme minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul).

testare psihologica permis auto

In concluzie, examenul psihologic pentru permis auto se realizeaza atat in beneficiul conducatorului auto (prin cunoasterea obiectiva a ceea ce poate, nivelul propriei limite de pericol), persoana in cauza avand posibilitatea sa-si calibreze stilul de conducere cu situatiile concrete din spatiul rutier si putand alege un instructor compatibil, cat si in beneficiul angajatorului, prin asigurarea unei selectii corecte care sa diminueze semnificativ pierderile umane sau materiale.

Sa nu pierdem din vedere si faptul ca examinarea psihologica permis auto aduce beneficii si sigurantei circulatiei rutiere, cheia comportamentului de securitate rutiera fiind capacitatea de calibrare a unui conducator auto, intre ceea ce vrea, ce poate si ceea ce se cere.

Avizul psihologic permis auto in Bucuresti se elibereaza pe loc si va avea aplicat timbru sec in coltul din dreapta si timbru profesional, conform legislatiei in vigoare. De asemenea, si avizul psihologic angajare conducator auto si avizul psihologic sofer profesionist sunt timbrate, potrivit reglementarilor actuale.

Aviz psihologic permis auto Bucuresti

Examinare psihologica permis auto Bucuresti

APEL TELEFONIC